Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ - esélyek...

Csák János kultúráért felelős miniszter kedden bejelentette, hogy Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is. Sőt létrehozzák a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központot, ami alá hat intézmény tartozik majd: a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, az Iparművészeti Múzeum és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

Az OSZK várbeli épületének raktárai beteltek, ezért régóta terítéken van az intézmény költözése. Demeter Szilárd az intézmény miniszteri biztosaként már a PIM és a OSZK összevonásával létrejövő Magyar Nyelv Házába költöztette volna a könyvtárat. Szerencsére ezt sem sikerült megvalósítania, ugyanis irdatlan pénzbe kerülne egy új épület felépítése. Ráadásul nincs is sok értelme. Ellenben a digitalizáció meggyorsításának van, hiszen abban az esetben már nem kell a várbeli raktárakat terhelni, ha rendelkezésre állnak a könyvek digitális másolatai. A most gyéren látogatott, lepusztult épületet érdemes lenne felújítani és kiállításokkal, rendezvényekkel megtölteni. Ez a folyamat nem kezdődött meg, pedig az OSZK régóta Demeter Szilárd játszótere.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról