Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szegényesebb hírkínálat, takarékosságból -- MTI-híruralom a magánrádióknál is

Közérdekű adatigényléssel derült ki, hogy a közrádiókon felül országszerte 27 magánrádióban adják a közmédia által előállított híreket. Még a Juventus Rádió is az állami hírszolgáltatásból dolgozik.
Az Átlátszónak az MTVA-hoz benyújtott közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy összesen 27 magánrádió használja ki az MTI Hangos Hírek szolgáltatását. Ennek lényege, hogy a helyi szerkesztők által összeállított hírek helyett a közmédia által előállított hírblokkjait adják. Így a rádióknak nem kell megfizetniük saját hírszerkesztőket, akik önálló hírfolyamot hoznának létre. Az MTI szolgáltatása az előfizetők számára napi maximum 17 hírblokkot biztosít, melyek három percesek. A rádiók ezért -- attól függően, hogy mekkora a lefedettségük -- 20 ezertől 100 ezer forintig terjedő havidíjat fizetnek. Az ajánlat azért csábító első hallásra, mivel ez jóval kevesebb pénz, mint amennyibe a hírszerkesztők kerülnének, vagyis a rádiók spórolhatnak. Ennek veszélye viszont, hogy a hallgatók minden rádióban ugyanazokkal az uniformizált állami hírszolgáltatással, az MTI híranyagaival találkoznak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról