Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Székely szótár -- Kriza után 150 évvel -- ismét

A 2500 székely szót tartalmazó kiadvány tudományos és puszta informálódó kedvtelés céljából egyaránt forgatható. A Sántha Attila szocio-etno- lingvisztikus által összeállított könyv azt vallja, hogy a székely szó az, amit a székely ember használ. A szerző a szótárhoz aTransindex-portálon segítségül hívott adatközlők anyagait is beépítette -- természetesen ellenőrző mechanizmus után. A Székelyföld, Szászföld, bukovinai székelyek, déli csángók és székely eredettudatú magyarok szavait, kifejezéseit tartalmazó kötet kiadója a havas@softhome.net címen érhető el. Kedvcsinálónak: vekkedez, kokojza, nyekezsál, ficujka, felpörcölködik. Megfejtések a következő KIT- ben! :-) A szótárat mellékszótár egészíti ki: a Székelyföldön használatos erdélyi szavak, általános népi szavak, valamint hangalakváltozatok tára.

Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról