Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Székelyudvarhely minden harmadik lakosának van olvasójegye

Szőcs Endre igazgatói évének első részében főként arra fektetett hangsúlyt, hogy megvizsgálja honnan lehet forrásokat felszabadítani. Önerőből és támogatással számos újítást sikerült megvalósítaniuk, többek között az előtér és a folyosók meszelését, a kölcsönzőben a szőnyegek cseréjét, a lépcsők bevonását 'könyvborítókkal'. Igyekeztek további forrásokat is bevonni, jelenleg is sok pályázatuk van, amelyek részben a könyvtári állomány gyarapításával függnek össze, részben pedig közművelődési tevékenységüket erősítik. 2013-ban a 11 kiállítás mellett 67 közművelődési rendezvényt bonyolított le a könyvtár.
Szőcs Endre beszámolójából kiderült, a város lakosságának egyharmada rendelkezik könyvtári belépővel. Tavaly 1099 személy iratkozott be, aktív olvasóik száma négyezer körüli. 2013-ban összesen 37 471-szer tértek be a könyvtárba, a látogatók több mint 62 000 kötetet kölcsönöztek ki a könyvtárból. Szőcs Endre szerint a város lakosságához viszonyítva mindez nem rossz eredmény, igaz, a könyvtárlátogatók korok szerinti megoszlása mutat hiányosságokat, a 25-50 közötti aktív lakosság nem tartozik a rendszeres könyvtárlátogatók közé.
Beszámolt további újítások tervéről is az igazgató: a gyengénlátók számára tervezik nagyítók beszerzését, az egészséges életmódra is figyelnek, az olvasóteremben gyógylabdákat és taposókat helyeznek el, amelyek segítik majd az olvasók mozgását.
Ebben az évben lehetőségük nyílt az olvasótáborok újraindítására is, amelyre szeptemberben várják az ötödik és tizedik osztály közötti diákokat. Augusztusban lesz ismét Nyitott Könyvek Éjszakája, hajnali 4-5 óráig szerveznek programot a könyvtárban. Pályázati pénzből szeptemberben pedig egy városi nyílt sakkverseny lebonyolítását tervezik, olvasóklub is működik a könyvtárban. (via: ReMeK-e-Hírlevél)

Hírforrás: Hargita Népe, 2014. június 13.
2014. július 01.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=szekelyudvarhely_minden_harmadik_lakosanak_van_olvasojegye
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról