Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Személyi könyvtáros program - tervezés és kommunikálás (olvasóink szavazatára)

Az amerikai egyetem könyvtárosai célul tűzték ki hallgatók jobb megismerése, és ezáltal a minél pontosabb referenszmunkát. A már forgalomban levő pontgyűjtő kártyákhoz hasonlóan saját magukról is készítettek kártyákat, majd az egyetemen terjesztették azokat. Egy személyi könyvtároshoz több hallgatót is regisztráltak. Bemutatkozó levelet küldtek a regisztrált hallgatóknak és kötetlen eszmecserére invitálták őket. A levél alapvető könyvtári információt, valamint a kijelölt könyvtáros jellemzőit tartalmazta. A személyes könyvtárosok azután folyamatosan tartották a kapcsolatot a hallgatókkal.
A szemeszter végén kérdőívvel felmérték az eredményt. Eszerint a válaszadó hallgatók 78%-a felismerte a személyi könyvtáros értékét, és jelezte: a jövőben is bátran fog kérdéseivel hozzá fordulni.
A programban résztvevő könyvtárosok legalább annyira élvezték a bemutatkozó kártyák elkészítését és a programban való részvételt, mint amennyire az egyetemen tanító és dolgozó kollégák a kártyák megszerzését, és az azzal kapcsolatos tevékenységek meghirdetését. (ref: NM)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról