Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Személyre szabott online könyvajánló a Méliuszban - Magyarországon elsőként

Az innovatív fejlesztésének köszönhetően személyre szabott online könyvajánlót és egységes, kibővített digitális helyismereti adatbázist kínál a Méliusz Juhász Péter Könyvtár megújult honlapja úgy, hogy a bejelentkezett olvasónak a korábbi kölcsönzései alapján ajánl érdeklődésének megfelelő olvasnivalókat az intézmény.

A hazai fejlesztésű, gépi tanulásra épülő innováció olyan tartalmakat is kínál, amelyek nem digitalizáltak, mégis kényelemesen kölcsönözhetők.
Az ajánlatokra kattintva átemelhetők a könyvkölcsönző automatába, majd elvihetők, és a következő este vissza is hozhatók - mindezt könyvtáros nélkül, emelte ki Kovács Béla Lóránt, a könyvtár igazgatója.

Szintén újdonság, hogy egyetlen online adatbázisban érhető el a könyvtár teljes helyismereti gyűjteménye. Ez több mint 200 ezer kutatható tételt jelent digitalizált fotókkal, kéziratokkal és egyéb dokumentumokkal kibővítve. A Méliusz Könyvtár évek óta élen jár az innovatív megoldások kidolgozásában és alkalmazásában.
Egyebeken kívül itt találták ki az új kölcsönzési formát, amihez egy könyvkölcsönző automatát is építettek a covid idején, és megvalósult az új az elképzelés, miszerint úgynevezett könyvtárpontok legyenek a város különböző helyein - mondta Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról