Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szent István, László és Károly ;-))

'Elég sok pénzébe kerül az államnak a magyar nemzeti kultúra internetesítésének valóban nagyszerűnek tűnő eszméje. Az egymás után indult, még szakmán belül is áttekinthetetlen projektekből azonban a legritkábban lesz az egyszerű polgár számára elérhető tartalom. Van már Neumann Ház, Digitális Irodalmi Akadémia, NAVA, egyéb izgalmas betűszavak, de ha bármely magyar irodalmi mű szövegére keres az egyszeri júzer, biztosan nem találkozik ezekkel a sokmilliós képződményekkel. Sokkal inkább a Magyar Elektronikus Könyvtár nevű teljesen civil kezdeményezéssel, amelynek három könyvtáros elindítóját, a gyűjteményt 1994 óta gondozó Drótos Lászlót, Moldován Istvánt és Kokas Károlyt már régen szentté kellett volna avatni, de legalábbis betemetni állami pénzzel.' - F: dec. 18.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról