Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Szereld magad bővített valósággal -- tájékoztató könyvtáros távsegítséggel

Az Amerikai Hadseregnek olyan bővített valóság rendszert fejlesztenek, ami a karbantartási, javítási munkálatoknál egy féligáteresztő szemüveg segítségével térben mutatja meg a katonáknak az egyes munkafázisokat. A bővített valóság robbanásszerű fejlődését nem csak az okostelefonokon kísérhetjük nyomon. Egyre több professzionális alkalmazással találkozhatunk, amik valós élethelyzetekben nyújtanak segítséget a legkülönbözőbb tevékenységeket végző emberek számára. A Columbia Egyetem Számítógépes Grafika és Felhasználói Felületek Laboratóriumában olyan bővített valóságot fejlesztenek az amerikai haditengerészetnek, ami a katonák számára megkönnyíti a különböző bonyolult mechanikai szerkezetek szerelési munkálatait.
-- Ezek szerint nincs messze az a szemüveg, melyet a könyvtáros osztálytermekben, igazgatói értekezleteken, projektcsoportokban, laborban, vagy terepen használ, miközben veszi a referenszkérdéseket, és a retinájára vetített adatbázisból, vagy a fizikai könyvtári térben ülő kollégák hangos vagy szöveges üzenetei alapján tájékoztat. A könyvtáros túlélésének egyik lehetősége. Az alapfelszerelés már ma is, bárki által elérhető, a 'humánszoftverre' és menedzsment-háttérre még várni kell. Tényleg várni kell? (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról