Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szerzeményezési irányelv Jugoszláviában

A könyvtárak szakmai felügyeletét végző Szerb Népkönyvtár (Belgrád) javaslatot adott ki a könyv- és periodika-beszerzési minimum irányszámairól, ami 0,1 db / fő / év. A topolyai Népkönyvtár esetében (vö.: 40.473 lakos 1991-ben) a kívánatos évi minimális gyarapítás 4050 könyv és 20 periodika. Gond azonban, hogy a fenntartó önkormányzat a beszerzéshez szükséges pénzösszegnek ma is csak töredékét biztosítja, azt is kiszámíthatatlan ütemezéssel. Az így beszerzett könyvek mellett a könyvtár a Szerbiai és Vajdasági Kulturális Minisztérium, az OSZK és más magyarországi könyvtárak, valamint magánszemélyek adományai, esetenként vállalatok pénzsegélyei jelentenek állománybovítési lehetoséget. Ez átlagosan 1500-2000 könyvet, három napilapot és két folyóiratot (Kisebbségkutatás, Nők Lapja) jelent évente. A topolyai Népkönyvtár e nem túl nagy növekményt 7 könyvtári egységre; fiókkönyvtárakra osztja szét.

Hírforrás: Bábi Csaba közlése alapján
2002. szeptember 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=szerzemenyezesi_iranyelv_jugoszlaviaban
Régebbi hírforrás(ok): Bábi Csaba közlése alapján
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról