Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szexedukáció - gyerekeknek

A Yelon link a Hintalovon Alapítvány online szexedukációs programja, mely azért dolgozik, hogy a Magyarországon élő gyerekek jogai minél teljesebben érvényesüljenek, a felnőtt társadalom minden lehetséges módon garantálja a jóllétüket.
A Yelon projekt célja egy weboldal, mely azért jött létre, hogy testről, lélekről és szexualitásról őszintén, tabuk nélkül lehessen tájékozódni. Az oldal külön szól a 10-18 éves gyerekekhez, illetve a felnőttekhez: szülőkhöz, pedagógusokhoz. A weboldal telefonos alkalmazással is elérhető, illetve a Yelon az oldal mellett chat szolgáltatást is működtet.
A chat segítségével anonim módon feltett kérdésekre az Alapítvány által kiképzett önkéntes ügyelőktől kaphatnak válaszokat.
Még mielőtt arra gondolnánk, hogy az oldal szexre buzdítja a gyerekeket, jó tisztázni, hogy a fiatalok akkor is hozzájutnak az őket érdeklő információhoz - kortársaktól, az internet pornóoldalairól - ha a felnőttek ezt kevésbé szeretnék. Sokkal jobb tehát, ha szakemberek - pl. pszichológus, női egészség nevelő, drámapedagógus, mediátor - által szerkesztett weboldal segít a tájékozódásban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról