Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szexkultúra, a füledbe súgott intimitás

Hogyan járhatjuk körbe a szexualitás témaköreit úgy, hogy az bárki számára befogadható legyen? Hatással tud-e lenni, be tud-e kapcsolódni akár egy család intimitásába a podcast? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett Hegyi Nóra a Colibri Pictures tulajdonosa Dr. Lassányi Gáborral, a Szexkultúra podcast egyik készítőjével és műsorvezetőjével a PodcastFestivalon.
A Szexkultúra nevű podcastot link 2021-ben indította Dr. Lassányi Gábor régész, egyiptológus, meseterapeuta és Szilágyi Szilárd szexológus és párkapcsolati tanácsadó, aki az ötletadója is ennek a projektnek. Az ötlet megszületésekor a két alkotó eredetileg edukációs, továbbképzési anyagokat kívánt készíteni pedagógusok számára. "A cél az volt, hogy modern információkat kapjanak a szexualitásról. Akár az orientációkról, akár arról, hogy a különböző kultúrák, vallások hogyan viszonyulnak a szexualitáshoz. Nem csak Európában, nem csak a modern világban maradva, hanem egy picit tágabb körben lássák, mennyire sokszínű ez a kérdés" - mesélte Dr. Lassányi Gábor. Ez a tervük egyelőre nem tudott megvalósulni, elképzelésüket azonban átültették a podcast műfajába, így egy jóval nagyobb közönség számára nyújtva ismeretterjesztést. Adásaikba olyan különleges vendégeket hívnak, mint például sinológus, afrikanista, különböző vallások tanító papjai, de volt már beszélgetőpartnerük rabbi, katolikus teológus és a buddhista főiskolának az egyik vezető oktatója is. Fontosnak tartják, hogy nem közvetlenül a vendégeik személyes életével foglalkoznak, hanem a beszélgetőpartner segítségével, külső szemlélőként vagy tudományosan igyekeznek körbejárni az aktuális témakört. "Soha nem azt kérdezzük meg, hogy kedves Feri, aki mondjuk esetleg tudjuk, hogy homoszexuális, te hogyan szexelsz a barátoddal, hanem arról beszélgetünk például, hogy mondjuk a homoszexuális férfiak hogyan ismerkednek, mik a mai trendek" - részletezte a készítő.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról