Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Szexuális erőszak és a megbékélés útja

A TED színpadán szexuális erőszak áldozata beszélget az elkövetővel. Ennek során körvonalazódik, mi játszódott le sok évvel ezelőtt - és azóta - a felek tudatában, érzelmeiben. A beszélgetés segít abban, hogy a szabadjára engedett ösztönök, áldozathibáztatás, bosszú útjai hogyan alakíthatók át, bár lassan, fájdalmak árán mélyebb önismeretté, megértéssé és kiengesztelődéssé. Ha a könyvtár felvállalja a traumatizált, titkukat magukban hordozó használók támogatását, a magyar felirattal is olvasható videófilm qr-kódját és címét érdemes a vonatkozó szakrend mellé ragasztani. (MG)
- Ha egyszer valaki áldozat szerepbe kerül, sokkal egyszerűbb sérültnek, meggyalázottnak, vagy még annál is megalázóbb jelzővel címkézni. És ugyanúgy, ha valaki erőszakot követett el, egyszerűbb őt szörnynek nevezni, embertelennek. De hogyan fogjuk megérteni, hogy az emberi társadalomban mi az erőszak forrása, ha az elkövetőre nem emberként tekintünk? És hogyan (Taps) És hogy adunk erőt a túlélőknek, ha mindezzel lealacsonyítjuk őket? Hogyan tárgyalhatunk a nőket és gyerekeket világszerte fenyegető egyik legnagyobb veszély megoldásairól, ha az általunk használt szavak a probléma részei?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról