Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szexuális terápia és felvilágosítás - lényegében cenzúra sújtja az információszerzést

HVG: Részt vett a WHO szexuális felvilágosító programjának magyarra fordításában. Mennyire van most lehetőség az iskolákba vinni ezt a programot?
Rozs Erika, szexuálpszichológus: Semennyire, elég szomorú helyzetben vagyunk. Általános iskolás gyerekek szüleinek privát felvilágosítást tartok arról, hogyan kezeljenek bizonyos helyzeteket, például a gyerekeik internethasználatával, a gyerekek közötti interakciókkal kapcsolatban. Itt ülnek nálam a szülők tízen, tizenketten, és saját zsebből fizetnek azért, ami akár az iskolában is megtörténhetne.

- Kamasz lányai vannak. Az ő nevelésükben előny vagy hátrány, hogy az átlagos szülőknél jóval többet tud a mai tinédzserek szexuális szokásairól?
RE: Egyfelől öröm, másfelől átok. A lányaim a WHO által javasolt lépések szerint kaptak felvilágosítást, ezért az általános iskolában a korosztályuknál többet tudtak, előfordult, hogy ők világosították fel az osztálytársaikat. Ebből adódtak érdekes helyzetek. Az egyik lányom például szólt, amikor egy tízéves kisfiú csoportszexet mutatott a mobilján a többi gyereknek. A lányom tudta, hogy ilyenkor azonnal jelezni kell az anyjának.

- Az LMBTQ-emberek elleni propaganda hogyan csapódik le az ön praxisában?
RE: Úgy, hogy például nem merek könyvet írni, mert cenzúráznom kellene magamat. Nem írhatnám bele, hogy vannak nem heteroszexuális párok is, és nekik is van szexuális életük, problémáik. Ha ezt is beleírom, akkor talán ki sem adják. Egyik kolléganőmnek mostanában jelent meg könyve, amiből ki kellett vennie több mint ötven, a melegekre vonatkozó oldalt. Másfelől egyre több meleg kliensemtől hallom, hogy el akar menni az országból.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról