Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szkenner és felolvasógép a pesti Dagály utcában

2005. november közepétől vehetik igénybe csökkentlátó vagy nem látó olvasók a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 11 könyvtárában - kerületünkben a Dagály utcai könyvtárban -- azt a szolgáltatást, amely segíti őket a nyomtatott szövegek elolvasásában. Ezekben a könyvtárakban olyan szoftvert telepítettek egy-egy gépre, amely egy szkenner, a JAWS nevű szoftver és egy fejhallgató segítségével felolvassa (gépi hang) a szkennerbe helyezett könyv vagy nyomtatvány lapjairól a szöveges információkat. Ezekben a könyvtárakban, a speciális olvasóhelyeken szakképzett kollégák segítik a számítógépek használatát. A könyvtár a lakásukhoz kötött kerületi lakosok számára évek óta házhoz szállítja az olvasnivalót. Kérjük, keressék meg könyvtárunkat azok, akik igényelnék ezt a szolgáltatásunkat. Telefonon: 340-3309, vagy a fszek1308@fszek.hu e-mail címen. A könyvtár link internetes portáloldalán a látássérültek számára kialakított menüpontról a tagkönyvtárakban elérhető egyéb segítő szolgáltatásokról is tájékozódhatnak. - F: dec. 2.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról