Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szociális funkcióval is bír a könyvtár - miközben egyre jobban szakad szét a társadalom

Bár nemzetközi mércével még nem kirívó, saját magunkhoz képest egyre jelentősebb a társadalom szétszakadása (vö.: Gini-index). A koronavírus-járvány felerősíti a folyamatot, főként azok esetében, akiknek nincsen gyakorlatuk az érdekérvényesítésben: pl. a szegények, hajléktalanok.
- Az e-oktatásra való áttérés szinte mindenki számára gondot jelenthet, ám a már leszakadóban lévők számára az otthoni infrastruktúra hiányosságai, a gyengébb oktatási ellátás, fejletlenebb szociálisa infrastruktúra és alacsonyabb személyes képességek felerősítik a hátrányt. (Qubit)
- Amikor teljes országok zárják el magukat a külvilágtól, és azt kérik az emberektől, hogy maradjanak otthon, akkor mi történik azokkal, akiknek nincs otthonuk. A világjárvány elleni küzdelem átmenetileg minden mást háttérbe szorított. (Euronews)
- A járvány máshogy hat a nőkre, mint a férfiakra. Nagyobb figyelmet, védelmet igényelnek - már csak a társagalom gyorsabb regenerálódása érdekében is. (Divány)
A közkönyvtár célcsoportja a társadalom egésze, ezért jól teszi, ha közös stratégiát dolgoznak ki a peremhelyzetre kerülők támogatására, együttműködve az érintett területeken már tapasztalattal rendelkező civil és más szervezetekkel. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról