Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szolgáltatásfejlesztés gyakornokokkal, önkéntesekkel -- Kájoni-könyvtár

Tavaly a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár új épületbe költözésekor önkéntesek munkája is segítette a könyvtári állomány újrarendezését. Az intézmény új, modern székhelye egyre inkább vonzza a fiatalokat, vannak, akik a gyakorlatban is ki szeretnék próbálni az egyetemen szerzett ismereteiket, tudásukat, önkéntes munkára jelentkeznek vagy szakmai gyakorlatukat töltik az intézményben. Önkéntes kezdeményezésként indult például a Könyv-Film-Klub a könyvtárban, amely Makai Beáta filmesztéta ötlete volt, a filmklub havonta tartotta találkozóit elsősorban fiatal filmrajongóknak. A nyári szünet után újra lesz filmklub a könyvtárban.
Hargita Megye Tanácsa a 2013-as esztendővel kezdődően lehetőséget biztosít harmadéves egyetemi hallgatók és mesterképzésen részt vevők számára, hogy gyakornokként bekapcsolódjanak a tanács által fenntartott intézmények napi működésébe. A kolozsvári BBTE bölcsészkarán végzett Benedek Ágnes vett részt a nyár folyamán gyakornokként a megyei könyvtár tevékenységében, munkájának köszönhetően a könyvtár új honlapjának angol nyelvű változata is elérhető: link
A fiatalok gyakran kreativitásukkal, ötleteikkel is segítenek. Benedek Bernadett és Gercuy Ildikó, a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kara, Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet magyar tagozatának másodéves hallgatói nyári szakmai gyakorlatuk során többek között a könyvtári rendezvényszervezés terén szereztek tapasztalatot, például plakátok, meghívók tervezésébe is bekapcsolódtak. Jelenleg is önkénteskedik fiatal a könyvtárban, a BBTE bölcsészkarán végzett Rangyák Zsuzsa rendezvények, programok szervezésében segít, és a könyvtári honlap angol nyelvű változatához fordít. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról