Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Táblagép vagy e-könyvolvasó? -- egyetemi könyvtár használóinál

A projektben öt különböző egyetemi kurzusban kísérleteztek a diákok Amazon Kindle eszközökkel 2010 szeptembere és 2011 májusa között.
Az eszközről a jellemző vélemény, hogy nem olyan vonzó, mint például az iPad, a színek hiánya, az egyszerű gombokra épülő navigálás és a szerény internetezési lehetőség miatt. A diákok 15, az oktatók 10%-a nagyon elégedett; előbbiek 35, utóbbiak 50%-a meglehetősen elégedett volt az e-könyv olvasóval. A hallgatók 40, a tanárok 30%-a állította magáról, hogy semleges a viszonyulása a Kindle-hez. Csupán a válaszadó diákok 5%-a volt nagyon elégedetlen (ezt egyetlen tanár sem állította). 5 illetve 10% nyilatkozta, hogy nem volt elég ideje az eszköz használatára. Legtöbben az érintőképernyőt, a színeket, az internetezési lehetőséget és a valódi oldalszámokat hiányolta. A PDF formátum támogatottságának nehézkessége elsősorban a tanároknak jelentett problémát. Előnyként a hordozhatóságot, a szöveg könnyű olvashatóságát és az akkumulátor hosszú élettartamát említették. A kísérleti projekt eredményei a kicsi és homogén minta miatt nem általánosíthatók, ezért a folytatását tervezik. (ref.: Tóth M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról