Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Tájékoztató szolgálat: használata magas, kihasználtsága alacsony (felmérés)

A spanyol egyetemi könyvtárak hálózatának (REBIUN) statisztikái nem térnek ki a tájékoztató szolgálatra (szemben pl. az amerikai gyakorlattal), épen ezért volt különösen érdekes egy konkrét eset (a Sevillai Egyetem könyvtára tájékoztató szolgálatának) vizsgálata. A főbb megállapítások szerint
- a kérdések többségét (a nemzetközi tapasztalatokhoz hasonlóan, de annál sokkal nagyobb mértékben) személyesen teszik fel, alapfokú tudnivalókról, röviden, és a kérdezők többsége hallgató.
- Több a kérdés délelőtt, mint délután (60:40), de a májusi és novemberi mérések adatai között legfeljebb öt százalékpontnyi az eltérés.
- A szakirodalmi adatokhoz képest meglepően alacsony a chat használata. Végeredményben a tájékoztató szolgálat használata ugyan magas, ám kihasználtsága alacsony; igen komoly marketingmunkára van szükség ahhoz, hogy az egyetemi könyvtár olvasói megismerjék és ki is használják a tájékoztató szolgálatban rejlő lehetőségeket, hiszen az mind tartalmában, mind elérhetőségét tekintve sokkal többet tud nyújtani, mint amire jelenleg használják. (Egy egyetemi könyvtár tájékoztató szolgálatának értékelése: a Sevillai Egyetem Könyvtára, ref.:Mohor J.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról