Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Tájékoztatópult-ötlet kereskedelmi-szolgáltató egységekből

A könyvtárak lassan belátják: sok tanulnivaló van a profitérdekelt vállalkozások gyakorlatából. Nekik sokkal inkább megvan a pénzük az üzleti céljaiknak legmegfelelőbb gyakorlat kikísérletezésére. Egyúttal folyamatos nyomás alatt élnek, hogy ügyfélszolgálatuk üzemeltetése minél olcsóbb, ugyanakkor minél eredményesebb legyen. Azaz: minél hatékonyabb. Amit csak lehet, a virtuális térbe terelnek: be se jöjjenek az ügyfelek az egyre fogyó számú üzlethelyiségeikbe. Ügyféltereiket megpróbálják csak annyira kényelmessé tenni, hogy az ügyfél-élégedettség maradjon, de minél gyorsabban pörögjenek a kuncsaftok. Ehhez megfelelő dizájn is jár. Nézzük a link képgalériáját:
- A Telekomnál kissé kényelmetlen a magas szék (feltehetően tudatosan), de az egyablakos ügyintézés gyorsan megy.
- Az IKEA multifunkcionálisan gondolkodik: hol ügyféltanácsadás, hogy munkatársak közötti megbeszélés folyik a pultoknál. Az enyhe kényelmetlenség itt is alapfunkció: pörögjön a munka. Az áruház specialitása, hogy a munkaasztal szintje a kellő szintre emelhető. Amely funkció jól illik a bútorkereskedő innovatív imázsához. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról