Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Taktikáznak a könyvtári szarkák

Egy hallgató könyörgött nemrég az egyik egyetemi könyvtárban az utolsó példányért. Vizsgájára kellett volna, de a könyvtáros visszavitette vele a helyére. Néhány perc múlva megsajnálták, utánamentek, a könyv azonban sehol sem volt. Kollár Anikó könyvtáros így emlékszik vissza: kerestük mindenhol, majd megkértük, mutassa már meg, mégis hová tüntette el a könyvet? A lány csak irult-pirult, egy másik polcra rejtette el, ahol már egy komplett könyvcsomag várta. - F: szept. 17.
-- A könyvtári lopások jelentős hányada a könyvtárosi okokra vezethető vissza -- állapították meg vagy 15 évvel ezelőtt egy Ishikawa-diagram szerzői. Ld. pl.: link Bár tény, hogy a használók felelősségének kiemelése egyszerűbbnek tűnik. A helyzet -- úgy tűnik --, azóta sem változott. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról