Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Találkozóterek 'kölcsönzése' egyetemi könyvtárban -- belakják a könyvtárat

Middle Tennessee State University (MTSU) könyvtára, a Walker Library több mint 25 ezer hallgatót szolgál ki. A négyemeletes épület második és negyedik emeletén levő nagy, nyitott terek egy-egy sarkát vették igénybe e célra. Mivel többcélú alkalmazásra kellett felkészülniük, könnyen mozgatható, kerekekkel felszerelt térelválasztókat, asztalokat és székeket szereztek be. A használók így szükség szerint alakíthatják ki a kívánt tér nagyságát és berendezését. A bútorokat esténként a könyvtárosok az emelet eredeti berendezési rendjét tükröző alaprajz szerint rendezik vissza, egyúttal ellenőrizve, hogy megvan-e minden felszerelési tárgy.
A 15 személyes második emeleti és a 36 fő számára berendezhető negyedik emeleti találkozóhely is laptophoz csatlakoztatható, nagy képernyős LCD monitorral rendelkezik. A könyvtárból igényelhető laptop, távirányítók és kábelek is.
Az MTSU hallgatói, oktatói és a személyzet tagjai három óra időtartamra foglalhatják le a tereket a szemeszter három hónapjára előre. Tanórákon kívül más rendszeres összejövetel is helyet kap a találkozóhelyen, például a hallgatói tanácsadó iroda egyetemi sikertörténetekről beszámoló heti workshopja. Ha épp nincs lefoglalva, a közösségi helyszínek ad hoc jelleggel is használhatók, de technikai eszközök nélkül. Az előjegyzések és ezek nyilvántartása online módon történik, amihez ma már egy teljesen automatikus rendszert alkalmaznak. (ref.: Találkozási pontok egy egyetemi könyvtárban; Fazokas E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról