Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Támogatók gyűjtése és aktivizálása - így támogathatják a New York-iak a könyvtárukat

A New York-iak megírhatják petíció formájában a város vezetőinek, hogy a könyvtárak erősebbé teszik New York-ot. A NYPL (könyvtár) által készített űrlap egyúttal hatékony eszköz a könyvtár iránt elkötelezettek adatainag gyűjtésére, és informálásukra. A "petíció" szövege:

"Kedves Bill de Blasio polgármester, Corey Johnson, a városi tanács elnöke, Laurie A. Cumbo, a Tanács többségi vezetője, Daniel Dromm, a Tanács pénzügyi elnöke, Jimmy Van Bramer, a Könyvtári Bizottság elnöke és a tanács tagja!
Mivel ebben az évben fontos finanszírozási döntéseket fog hozni, kérem, vegye figyelembe New York City egyik legfontosabb forrását: a nyilvános könyvtárakat.
A könyvtárak New York város minden közösségének sarokköve - és fontosságát a járvány során is bizonyította. Az elmúlt év soha nem látott kihívásai ellenére városunk könyvtári rendszerei továbbra is fontos forrásokat biztosítanak. 2020 tavaszától bővítettük a digitális hozzáférést, és 2020 júliusában kezdtük el fokozatos újranyitást, hogy a New York-i lakosok hozzáférhessenek a fizikai könyvekhez és anyagokhoz. Az ingyenes könyvektől kezdve az álláskeresési támogatáson át az oktatási forrásokig könyvtárunk nagyban hozzájárult a New York-i lakosság ellátásához a világjárvány során. Illetve továbbra is olyan alapvető szolgáltatásokat nyújt, amelyek elősegítik a város helyreállítását. Könyvtáraink mindvégig összekapcsolták közösségeiket a sikerhez szükséges létfontosságú szolgáltatásokkal, a korai íráskészség oktatását és a mesemondást online módon elérhetővé tették, digitális képzéseket szerveztek a felnőttek számára, és online segítették az álláskeresőket.
Mivel New York a következő hónapokban tovább nyílik, a könyvtárak alapvető szerepet játszanak a város megújulásában. Várakozással tekintünk a szolgáltatásunk újranyitására, miközben beépítjük az elmúlt év tapasztalatait, újításait is. Nyilvános könyvtáraink erősebbé teszik a környezetükben élőket, és segítenek egyenlő versenyfeltételeket állampolgáraink számára - mindezt ingyenesen. Az Ön támogatásával a könyvtárak segíthetnek New York városának továbblépni a járványon.
Az Ön támogatása alapvető. Könyvtáraink elkötelezettek a New York-i lakosok igényelte programok és szolgáltatások biztosítása mellett, miközben alkalmazkodnak a váratlan helyzetekhez. Ám ezt csak a város folyamatos támogatásával tudjuk megtenni. Amíg a könyvtárak erősek maradnak, New York városa még megerősödhet, és még erősebbé válhat." (ford.: MG, Kocsis Dóri ajánlásával)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról