Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Támogatott eredetkutatás

A "nemzeti, közösségi és egyéni identitás erősítése" érdekében Családtörténeti Kutatóközpontot hoz létre a kormány a Magyar Nemzeti Levéltár keretein belül. Az intézet 2022 tavaszán kezdi meg a munkáját, indulásához 443 millió forintot juttat a kormány, éves működtetésére pedig 112 milliós támogatást biztosít. Saját bevételre is szert tehet a kutatóközpont, legalábbis a kormányhatározat szerint "térítés ellenében végzett családtörténeti kutatások megvalósítása" a cél. Külön félmilliárdos keret szolgál majd az 1895-1980 között keletkezett állami anyakönyvek közlevéltárban őrzött másodpéldányainak digitalizálására, amit 2022 végéig kell elvégezni. Jelenleg az 1895. október elsejétől vezetett állami anyakönyvek roppant nehezen kutathatók, szemben az 1895 előtti egyháziakkal, amelyek a világhálón is megtekinthetők, mert a mormon egyház 1959 és 1965 között mikrofilmre vitte őket, utóbb pedig a familysearch.­org oldalon elérhetővé tette az adatbázist.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról