Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tankönyv helyett Facebook -- kevesebb könyv is elég az iskolai könyvtárban?

A Szovjetunió felemelkedése és bukása, Magellán utazásai -- Timeline-on. Egy holland gimnáziumban a történelemoktatást forradalmasítja a Facebook. De Magyarországon is elindult a gondolkodás a digitális és az iskola kapcsolatáról. Az amszterdami 4E gimnáziumban egészen újszerű módon oktatják a történelmet: Facebook Timeline-okat készítettek fontos történelmi eseményeknek, folyamatoknak -- hívja fel a figyelmet socialtimes.hu. A diákok például megnézhetik így a Szovjetunió felemelkedését és bukását, Magellán utazásait, a modern divat történetét vagy a huszadik század nagy találmányait. Az ötlet a THEY ügynökséghez fűződik.
Mint korábban lapunkban többször is írtuk, az amszterdamihoz hasonló ötletek Magyarországon is megvalósultak, és egyre több figyelem fordul arra, hogyan lehetne kihasználni a digitális nemzedék által örömmel használt technológiák, gondolkodásmódok által nyújtott lehetőségeket az oktatásban. Készült már Facebook-oldal az Egri csillagok feldolgozásához, egy tanár sms-ben dolgoztatta fel a Rómeó és Júliát, és számos hasonló példa létezik a magyar iskolákban is.

Hírforrás: Hír24
2012. szeptember 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tankonyv_helyett_facebook
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról