Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tanulás saját tempóban, nem könyvből - videóval

A Khan Akadémiát leginkább a videó előadásokról ismerik.
Sal Khan: Most már körülbelül 2.200 videónk van mindenről, az alapvető számtantól egészen a vektor kalkulusig, és néhány dolog, amit itt láttak. Havonta egymillió diák használja az oldalt, 100-200.000 filmet néznek meg naponta.
A hagyományos osztályteremben, dolgozatot követően attól függetlenül, hogy 70%-ot, 80%-ot, 90%-ot vagy 95%-ot értél el, az osztály továbblép a következő témára. De még a 95%-os diák is, mi volt az az 5%, amit nem tudtak? Talán nem tudták mi történik, ha valamit a nulladik hatványra emelünk. És aztán erre építjük a következő témát. Ez olyan, mintha biciklizni tanulnál, és talán tartok róla egy előadást előtte, és odaadom a biciklit két hétre. Aztán visszajövök két hét múlva és azt mondom: "Lássuk. Nem tudsz balra kanyarodni. Nem tudsz rendesen megállni. 80%-os biciklista vagy." Ütök egy nagy hármast a homlokodra, és azt mondom, "Itt van egy egykerekű bicikli." És bármilyen nevetségesen is hangzik, pontosan ez történik most az iskolákban. (...) az emmentáli sajtlyukak elkezdenek felhalmozódni a tudásuk alapjaiban. A mi modellünk az, hogy (...) ismételd addig, amíg szükséges, hogy magadévá tedd. A hagyományos modell bünteti a kísérletezést és a kudarcot, de nem kíván teljes megértést. Mi arra bíztatunk, hogy kísérletezz. Arra bíztatunk, hogy kövess el hibákat. De elvárjuk, hogy teljesen megérts valamit.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról