Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Tanulási segédeszközökkel helyettesítik az iskolai könyvtárat (olvasóink szavazatára)

Tágas, vezeték nélküli hálózattal ellátott, és alig van könyv benne. Ez a modern könyvtár a Szent Piusz Katolikus Általános Iskolában. Az üres könyvespolcokat rövidesen táblákra cserélik le, ahova írnak majd illetve vetítenek. A könyvek többsége a tantermekbe került át, csak a referenszkönyvek maradtak. Ezeken kívül a diákok tankönyvei maradtak még. 'Nézzünk szembe a tényekkel, ez már digitális világ...' -- mondja Bob Murphy, aki a szomszéd helyiségben informatikát tanít.
Több más katolikus iskolában is ez a helyzet. E könyvek részben elavultak, és nehéz frissíteni őket. Az internet viszont friss és a gyerekek könnyen hozzáférnek.
A könyvtárhelyiséget úgy tervezték, hogy alkalmas legyen a közösségi életre, amellett hogy lehessen benne kutatómunkát is végezni, multimédia-bemutatót tartani.
A helyi iskolában egy évtizede nincs könyvtárostanár. Technikus-könyvtárosra cserélték le őket, akiket oktatássegítő szakembernek hívnak (learning commons specialist).
A könyvek eltávolítása nem aratott egyértelmű sikert; voltak, akik ellenezték. De sokan álltak ki az iskola döntése mellett. Mint egyikük felmérte: májusban 25 diák közül csak egy kölcsönzött. Így végül a szülői munkaközösség is felkarolta a változást. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról