Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Tanuló könyvtár' az Inteltől

Az Intel kutatói szerint a számítógépek munka közben is tanulhatnak. Ezt alátámasztandó a vezető chip-gyártó kutatási részlege bejelentette, az érdeklődők számára szabadon elérhető a weben az az ún. Nyílt Forrású Gépi Tanuló Könyvtár (Open Source Machine Learning Library) elnevezésű szoftvercsomag, amelynek segítségével a számítógépek "tanulhatnak" a különböző tapasztalatokból.A Bayes angol matematikus nevéhez fűződő matematikai elvekre épülő programgyűjtemény (könyvtár) révén a korábbi tevékenységek elemzése alapján számításokat végző komputer képes lehet előre megjósolni a felhasználó magatartását vagy más történéseket.A könyvtár a számítógépeket és robotokat tervező szakemberek számára is hasznos eszköztárként szolgálhat. A kutatás célja a cég által gyártott processzorok felhasználásának forradalmasítása, illetőleg végső soron a chip-eladás felfuttatása.Az Intel szerint a gépi tanuló könyvtár révén hatékonyabbá válhat a fogyasztók és cégek számítógép-használata, illetve az egyes ipari alkalmazások esetében az adott környezet igényeihez igazodva tanulásra képes eszközök állnak majd rendelkezésre.

Hírforrás: dec. 11. link
2003. december 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tanulo_konyvtar_az_inteltol
Régebbi hírforrás(ok): dec. 11. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról