Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Tartásjavítás, mint szolgáltatás? - Könyvtárban is lehetséges, olvasás közben

Az ülő munkavégzés csak a legritkább esetben történik a megfelelő testhelyzetben, ennek pedig hosszú távon derék-, nyak- és hátfájás az eredménye. A Duorest On okos ülőpárna érzékelők segítségével elemzi ki a testtartást, és utasításokat ad a korrekcióra vonatkozóan.
A napi több órás állva végzett munka mellett a gerincet kímélő ülés is a feltétele annak, hogy megtakarításaink egy részét a jövőben ne csontkovácsra és gyógytornászra költsük. Megfelelően ülni azonban egyáltalán nem egyszerű, és eleinte nagyon oda kell figyelni arra, hogy ösztönössé váljon. A Duorest On sokkal kevesebbe kerül, mint egy profi szék, de megfelelő támaszt nyújt a medencének és egyenesen tartja a hátat, ideális szögben tartja a lábakat. Nagy sűrűségű poliuretán habbal készül, egyenletesen oszlatja el a súlyt, csúszásmentes szilikonrétege pedig nem hagyja elmozdulni, bármilyen ülőalkalmatosságról is van szó, írja a cég közleményére hivatkozva a Newswire.com link .
Az érzékelők megtalálják azokat a területeket, ahol ülés közben legnagyobb a nyomás, és ezeket az adatokat továbbítják a Duorest On gépi tanulórendszerébe. A rendszer elemzi az adatokat, majd a Duorest alkalmazáson keresztül elküldi a felhasználó okostelefonjára. Meghatározza, éppen melyik pózban ül rosszul a 6 különböző ülőhelyzet közül, és utasításokat ad a korrekcióra vonatkozóan.
Az app egy sor, csontkovácsok által kidolgozott nyújtógyakorlatot is tartalmaz, amelyek segítenek a már kialakult nyaki, hát- és derékfájdalmak csillapításában. Figyelmeztet, ha ideje beiktatni egy kis szünetet, felállni és tornázni egy kicsit.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról