Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Te is introvertált vagy?

A társas szorongással küzdő introvertált kitalálja, hogy a problémáira talán az lesz a megoldás, ha egy éven át extrovertáltként viselkedik. Az emberkísérlet pokolinak ígérkezik, és sokszor az is, de nem minden tanulság nélkül való. Január 2-án van az introvertáltak világnapja.

Egy teljes éven át szembenézni a félelmeinkkel, sőt aktívan keresni a helyzeteket, amikor ezeket megélhetjük, embert próbáló feladat. Jessica Pan, a "Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni" című memoár szerzője épp erre vállalkozik, és a kalandjai könyvvé formálásával sok vidám és megkönnyebbült pillanatot okoz introvertált olvasóinak, akik feltehetően hálásak lesznek majd azért, hogy mindezt nem nekik kellett kipróbálniuk, hanem természetes közegükben, mondjuk, egy fotel nyugalmában olvashatnak róla. Extrovertált olvasói pedig kicsit talán belepillanthatnak azokba a lelki és mentális folyamatokba és gondolatokba, amelyek introvertált embertársaikat mozgatják.

Jessica Pan könyve legalább annyira a személyes fejlődés viccesen fájdalmas krónikája, mint önismereti utazás, amelynek során összeáll a kép, hogy mit miért tesz és érez az ember, hogy milyen korlátai vannak, és hogy ezek között szinte biztosan van olyan, amelyet a saját jól felfogott érdekében nyugodtan átléphet - míg másokat jobb, ha tiszteletben tart.

Hírforrás: HVG
2024. január 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=te_is_introvertalt_vagy
Régebbi hírforrás(ok): Introvertáltság téma a KIT-ben: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról