Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Technológia-központú információszolgálat - ha fiatalokat akarsz a könyvtárba

Egyre több kutatás foglalkozik a tizenéveseknek a tudományos és személyes információs igényeik kielégítését célzó digitálistechnológia-használati szokásaival, de csak kevés tanulmány vizsgálta, hogyan illenek bele a mai tinédzserek információszerzési gyakorlatába az iskolai- és közkönyvtárak. A jelen tanulmány adatait olyan kérdőívekből és interjúkból meríti, amelyek 25 tizenévessel készültek az Egyesült Államok egy magasan technicizált városi középiskolájában, hogy feltárja, hogyan befolyásolja a tinik mindennapi életét átszövő technológia a könyvtárakról alkotott képüket és könyvtárhasználati szokásaikat. Az eredmények azt jelzik, hogy a diákok e csoportja hajlamos úgy gondolni a könyvtárakra, mint nagyrészt elavult intézményekre, melyeknek kevés kapcsolata van az ő technológia-központú mindennapi információhasználati szokásaikkal. Így a könyvtárak jobban ki tudják szolgálni a tiniket magas szintű technológiai hozzáféréssel azáltal, hogy átszervezik szolgáltatásaikat a közösségi interakció és közösségépítés támogatásának jegyében, illetve annak révén, hogy nem annyira a dokumentumok és a technológiai hozzáférés biztosítására koncentrálnak, mint inkább arra, hogy megtanítsák a könyvtár fizikai és virtuális határain kívüli információ keresésének és értékelésének módjait. (Autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról