Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

TED - mint SDI-szolgáltató - könyvtár-konkurens vagy modell a könyvtáraknak?

A TED (Technology, Entertainment, Design - technológia, szórakoztatás, dizájn) konferenciák globális sorozata, melyeket a non-profit Sapling Foundation (alapítvány) rendez. A konferenciák témáját kifejezi a szervezők fő jelszava: "ideas worth spreading", azaz olyan gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni (link ).
A TED-előadások naprakészsége, profi színvonala bizonyára sokak számára ismert. Magyar hallgatóság számára előny, hogy a 99%-ban angol nyelvű előadások közül igen sok olvasható magyar felirattal is. A megértést segíti, hogy a bonyolultabb részek visszahallgathatók, több nyelv segítségével értelmezhetők. Az oldal újítása, hogy SDI-szolgáltatást, azaz testre szabott információszolgáltatást is kínál link . Ugyan eddig is lehetett őket pl. Twitteren követni, illetve kínáltak tematikus előadás- és cikk-csokrokat, de most beállíthatjuk (angolul), mely témakörökben - technológia, természettudományok, formatervezés, üzlet, együttműködés, innováció, társadalmi változások, egészség, természet, környezet, jövő, kommunikáció, civil tevékenységek, gyereknevelés, személyes fejlődés, humanizmus, társadalom, identitás, közösség; és mindezek altémáit - kapjunk értesítéseket. A megrendelt tartalmakat a megrendelő véleményezheti, így tisztul az érdeklődési profil. A személyre szabott ajánló emailekben a TED-del kapcsolatos helyi történésekről is hírt adnak.
Érdekes helyzet, hogy a TED mutat példát a tájékoztatásban a könyvtáraknak. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról