Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Teljes könyvtári szolgáltatási spektrum -- díjat nyert az MTA megújult könyvtári portálja

Az MTA Könyvtára megújult honlapjának jól áttekinthető, felhasználóbarát működéséért és a honlap kiváló minőségű, igényes megvalósításáért a Magyar Minőség Társaság és a Magyar Tartalomipari Szövetség Magyar Minőség Portál Díját 2009-ben az MTA Könyvtárának ítélték. Az elismerést Náray-Szabó Gábor akadémikus, az MTA Könyvtárunk főigazgatója és Ivánka Gábor, a honlapot tervező és kivitelező VISUALIA kreatív igazgatója vette át. Az interaktív szolgáltatásokat is kínáló, néhány hónapja működő új webes felületet a felhasználók igényeit figyelembe véve alakították ki azzal a céllal, hogy a további tervezett fejlesztések eredményeként a katalógustól a digitális gyűjteményeken át az elektronikus szolgáltatásokig és a web 2.0-es funkciókig a könyvtári szolgáltatások teljes spektruma egyetlen webhelyről, jól áttekinthető logikai struktúrában váljon elérhetővé a könyvtárhasználók számára. Ezt a fejlesztőmunkát ismerte el a könyvtár pályázatát bíráló testület, amikor értékelésében kiemelte az intézmény küldetésnyilatkozatában foglaltakat: 'Az 1826-ban alapított Akadémiai Könyvtár hagyományos értékeit megtartva, a kor követelményeinek megfelelő informatikai háttérrel egyre szélesebb körben bocsájtja rendelkezésre gyűjteményét és szolgálja a tudományos kutatást.' A könyvtár honlapja: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról