Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Téma--réma - gyakorlat 1.

Szeretnél megtanulni tényleg informatívan tájékoztatni? - Egy könyvtáros számára nem elhanyagolható képesség! :-) De nyilván kellemetlen, ha saját szövegeinkkel (pl.: link vagy ) szembesülünk, ezért nézzünk most egy nem könyvtári konferenciabeszámolót! Feladat: keress benne rámát, azaz, ahol nem csak az elhangzott téma megjelölése olvasható, hanem a befogadó számára érdekes tudás, kifejtés is. Nos: link
Ha nem sokat találtál benne, nem a te hibád! Inkább tűnődj el, hogyan lehet (-ett volna) a befogadó számára tenni izgalmassá a tájékoztatást, túllépve az "úgyis kell írni róla, mert megígértük a pályázatban" szindrómán. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2018. december 01.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tema--rema_gyakorlat
Régebbi hírforrás(ok): Téma és réma - szakmakulturális lépés lehetősége? link TÉMA vs. RÉMA - Marketingorientáció a kommunikációban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról