Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tényleg bárkiből lehet vezető? Így látták a CILIP Konferencián (olvasóink szavazatára)

A fő téma a vezetés volt az idén júliusban Birminghamben megrendezett CILIP konferencián. Az előadók már nem csak a hagyományos értelemben vett vezetői munkakörből kerültek ki, hanem arra szerettek volna rávilágítani, hogy munkakörtől függetlenül bárki láthat el vezetői feladatokat.
A tapasztalatokról Marlene Rak számolt be a CILIP blogján.

Marlene egyike volt azoknak, akik először tartottak konferencia-előadást. Számukra egy külön színpad, az "Új hangok" állt rendelkezésre, ami az előadó szerint mutatja a szakma érettségét és rugalmasságát. Még csak 18 hónapja dolgozik könyvtárban, és az hitte, csak később lesz lehetősége előadni. Mindenkinek ajánlja, hogy próbálja ki ebben is magát.

Az Új hangok mindegyik más nézőpontból mutatta be, mit jelent vezetőnek lenni? Hogyan támogathatja a változásokat illetve az egyéni és a szervezeti ellenállóképességet a vezetés? Egy másik előadás arról szólt, hogyan fejleszthető a vezetői empátia, a kollégák támogatása? Más előadások a közösségi hálózatok és a mentorálás aspektusait vizsgálták, hogyan változtak ezek vezetői szemszögből?

A legfontosabb útravaló az előadásokból: a vezetők gyakorolják a kedvesség és az értő figyelem készségeit. A humánus vezető inspirál, megértést és igazságosságot mutat. A sikeres mérőszámok mögött támogatásnak, együttműködésnek, innovációnak kell lenni. Mindenki előrébb léphet, előhozhatja vezetői készségeit, ha javaslatokat, előterjesztéseket tesz, kitűzi a saját céljait, amiért konkrét erőfeszítéseket tesz.

Tehát a bejegyzésből leszűrhető tanulságok:
- A konferenciaszervezők biztosítsanak lehetőséget a karrierjük elején lévő fiataloknak az előadáshoz.
- Mindenki bátran próbálja ki magát előadóként.
- Kérdezzen az előadóktól, szóljon hozzá a témához, ismerkedjen a résztvevőkkel.
- Továbbá gondoljon bele, hogy saját munkakörében milyen vezetői feladatokat végez, és azokat hogyan fejlesztheti.
(Korábbi összeállításunk az érdemi konferencialátogatásról: link ) (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról