Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tényleg bevándorlókat költöztetnének Hollandiában a gazdáktól elvett földekre? - Álhírvadászat

Jeszenszky Zsolt jobboldali véleményvezér a Kontextus Youtube-csatornáján futó, A valóság ezer darabja című műsorában jelentkezett egy tényfeltárónak szánt videóval a 2019 óta tartó holland gazdatüntetések hátteréről. A videóban olyan erős állításokat tesz, hogy
- Mark Rutte korábbi holland miniszterelnök egy több évvel ezelőtti tüntetésen "éles fegyverrel lövetett" a tüntető holland gazdákra,
- vagy hogy a holland kormány a gazdáktól megszerzett termőföldek helyére "új lakónegyedeket tervez, hogy a fejetlen bevándorlás-politikája eredményeként kialakult súlyos lakásválságot így kezelje."

Ellenőriztük, milyen tények állnak Jeszenszky kijelentései mögött, és arra jutottunk, hogy:
- egy 2022. júliusi hollandiai gazdatüntetésen egy rendőr valóban lövéseket adott le egy traktorra, ez azonban egyedi eset volt, rendőri túlkapás, amely után vizsgálat indult, és azóta az érintett rendőrt bírósági eljárásban el is ítélték,
- a második állítás a termőföldek helyére épített bevándorló-lakónegyedekről pedig nem más, mint egy összeesküvés-elmélet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról