Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tényleg lehet olyan, hogy békésen megbeszéljük égető gondjainkat?!

A szinodális út a párbeszédnek egy strukturált formája, amely a németországi katolikus egyház megtérése és megújulása érdekében azoknak a lépéseknek a közösségben történő keresését szolgálja, amelyek megerősítik a keresztény tanúságtételt a mai társadalomban.

Márciusig tart a kontinentális szakasza annak a világméretű szinodális folyamatnak, amely 2021 októberében a világ minden katolikus egyházmegyéjében elindult, és amely a püspöki szinódus 2024 októberére tervezett 16. rendes közgyűlésével, Rómában fogja majd elérni egyik csúcspontját. Mintegy két évvel korábban vette kezdetét Németországban az a szinodális út, amelyben néhány égető kérdést igyekeznek tisztázni.

A szinodális út közgyűlésének egyébként 230 tagja van, 159 férfi, 70 nő és 1 eltérő nemű személy. A Német Püspöki Konferencia részéről 69, a Német Katolikusok Központi Bizottságának a részéről pedig szintén 69 tag. ... A közgyűlés ülései nyilvánosak a média számára. Alapszabályzatában a szinodális út világosan kifejezi, hogy közgyűlésének határozatai önmagukban nem rendelkeznek joghatással.

Egy a Német Püspöki Konferencia által megrendelt tanulmány megállapította: "a katolikus egyházban érvényesülő aszimmetrikus hatalmi viszonyok és a zárt rendszer kedvezhetnek a szexuális visszaéléseknek". E széles körű vizsgálat sokkoló eredményei közvetlen hatásának tekinthető a németországi szinodális út mint egyházi megújulási folyamat 2019-ben történt elindulása.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról