Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Teológiai könyvtár az ország szívében

Hosszas előkészületek után a könyvtár 2003 szeptemberében nyitotta meg kapuit az olvasók előtt. A teljes állományunk elérhető szabadpolcon, így az olvasók teljesen ?önjáróak?, de figyelünk arra, hogy mindig legyenek könyvtárosok az olvasótérben, hogy szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani. Jelenleg négy könyvtáros dolgozik nálunk - mondja Török Beátával, a Sapientia Könyvtár link vezetője.
- Természetes, hogy teológiai könyvtárként főként az egyházi szakirodalomra épül a könyvállományuk. Emellett helyi különlegességeket is találhatnak Önöknél az olvasók?
TB: - Elsődleges feladatunk a főiskolai oktatás támogatása mind az oktatók, mind a diákok számára. Fő gyűjtőkörünk ennek megfelelően a teológia és a határtudományok, a biblikum, egyháztörténelem, vallásfilozófia, egyházjog, dogmatika. Külön helyet kaptak a szerzetesrendekről szóló dokumentumok, de van pedagógiai és pszichológiai dokumentumokat gyűjtő részlegünk is.

Az úgynevezett lelki olvasmányok a kereszténység kezdete óta szolgálják az egészséges életvezetés, a hitben való megerősödés és a krízishelyzetek megoldásának ügyét. Könyvtárunk az alapítás óta törekszik arra, hogy olvasói számára elérhetővé tegye ezeket a hiteles forrásokból származó spirituális írásokat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról