Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Természettudományi élményközpont nyílt a Békés Megyei Könyvtárban

Megnyitotta kapuit az Ember és Környezete Természettudományos Élményközpont a közelmúltban Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. A centrumban az általános és középiskolás fiatalok egyebek mellett megismerkedhetnek az agyhullámmal vezérelt kisautóval, a 3D nyomtatással, és újrahasznosított hulladékból is készíthetnek tárgyakat.
- Legfontosabb célunk a természettudományos ismeretek élménypedagógia segítségével való közvetítése a diákok felé - nyilatkozta lapunknak az Életfa Alapítvány és a Békés Megyei Könyvtár közös kezdeményezéséről Koszecz Sándor. A projekt menedzsere, egy személyben az alapítvány elnöke elmondta, a program közvetlen és elsődleges célcsoportját az általános és középiskolás tanulók alkotják, de a közeljövőben fiatal felnőtteket, szülőket, illetve a vállalkozások képviselőit is várják foglalkozásaikra, amivel kiteljesítenék és fenntarthatóvá is tennék a munkájukat.
Az élményközpont huszonegy iskolával áll szerződéses viszonyban. A következő két évben várhatóan több mint hatezer diák vesz majd részt az egyenként legalább 10-15 órás szakkörökön. Koszecz Sándor kifejtette, a világban elementáris változások zajlanak.
A tankonyhában a fiatalok megtapasztalhatják, hogy milyen hatással lehet szervezetükre a szénhidrát, a zsír és a fehérje. A tematika köre folyamatosan tágul. Az Ipar 4.0 forradalma elnevezésű szakkör részeként a jövő technológiai változásait tapasztalhatják és érthetik meg a tanulók kísérletek segítségével. Kiderül, hogy miként működik az okosváros. A résztvevők képet kapnak az agrárrobot-építésről, a mezőgazdasági folyamatok automatizálásának kísérleteiről, az autonóm járművekről, az önvezető járművek építéséről.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról