Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Teszt és gólyaláb

A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban egy különleges, saját fejlesztésű szoftverrel népszerűsítik az olvasást, javítják a szövegértést a város iskolásainak köreiben. Az aktuálisan legnépszerűbb, legfrissebb gyermek-és ifjúsági könyvekhez a egy-egy tizenöt kérdésből álló online tesztsort készítettek az adott történetet felidézendő, a tanulóknak pontonként három kérdés közül kell kiválasztaniuk az odaillő választ. A könyvtárat vezető Czupi Gyula érdeklődésünkre elmondta: a program egy rakás sikerélménnyel gazdagíthatja a gyerekeket, és mivel a megoldások rögzíthetők, a pedagógusoknak is nagy segítség, hiszen a tesztsorok elég pontosan megmutatják nekik, melyik diákjuk hogyan éppen áll az irodalom befogadásával. Eddig hozzávetőleg ezer könyvhöz készült ilyen kérdéssor, a szám folyamatosan nő, a projektet más könyvtárak is elkezdték a magukévá tenni. A nagyjából négyórás foglalkozások szüneteiben gólyalábazással mozgatják meg tagjaikat az egybegyűltek (a gólyalábazást helyi tradícióként tartják számon Nagykanizsán). A programról az link címen olvashatnak bővebben.

Hírforrás: NOL
2014. november 27.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=teszt_es_golyalab
Régebbi hírforrás(ok): Az ősellenségnek tekintett internettel segítik az oktatást link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról