Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Titkolózáskultúra: nem mérjük, tehát nincs, aki feltár, azt büntetjük - meddig tartható fenn?

A kormány ahelyett, hogy biztonságossá tenné az egészségügyi intézményeket, elkendőzi, hogy rémes higiénés állapotok uralkodnak az állami kórházakban, írja szerzőnk, a Human Rights Watch munkatársa. Vélemény.
Ahelyett, hogy az egészségügy szembeszökő hiányosságainak kiküszöbölésén dolgoznának, a magyar hatóságok ezt elkerülendő inkább a jótékony homály alkalmazását részesítik előnyben. Az emberierőforrás-miniszter utasította az egészségügyi dolgozókat, hogy ne nyilatkozzanak a sajtónak. Több mint 130 ember ellen indítottak büntetőeljárást "közveszéllyel fenyegetés" és "rémhírterjesztés" gyanújával az új koronavírus-járvánnyal összefüggésben.
Az újságírók, emberi jogi aktivisták és állampolgárok pedig nem juthatnak hozzá a világjárványra vonatkozó, illetve a magyar kormányzati intézkedésekkel kapcsolatos alapvető információkhoz.
Orbán Viktor kormányfőről felvétel készült, amint beléfojtja a szót egy orvosba, aki arról kezdett beszélni, hogy nincs elég képzett szakember a lélegeztetőgépek kezeléséhez. Az online sajtótájékoztatók bevett gyakorlata, hogy a nyilatkozó felelősök ignorálják a kormányzat járványügyi intézkedéseire vonatkozó újságírói kérdéseket. A Human Rights Watch is ilyen nehézségekbe ütközött, amikor augusztusi beszámolónkat írva a hatóságoktól tájékoztatást kértünk.
Azonban mára, amikor több ezer páciens kényszerül megtapasztalni a kórházi pokoljárást, és amikor a járvány az országban már több mint 12 000 áldozatot követelt, a kormányzat egyre nehezebben tudja elfedni a tényeket a magyarok elől.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról