Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tíz innovatív ekönyv (képekkel)

Új digitális megoldásokat tartalmaznak, vagy ismert alkalmazásokat hoznak össze egy platformra a következő könyvek. A címre kattintva oldalakat láthatunk az adott könyvből.
1. Cathy's Book link
Egy nyomtatott könyv iPhone-változata sok olyan dologra képes, amire a papír nem: a vázlatos rajzok animált változata, hangposta üzenetek mint a történet része, audio és szöveges mashup összessége, ami több, mint az olvasható szöveg.
2. Operation Ajax link
A CIA részvétele az 1950-es iráni forradalomban mozgóképregény változatban. Sokkal több, mint a képregény elektronikus formája, a cselekmény a panelekben és panelek között zajlik, emellett a főszereplők háttérinformációját tartalmazó dosszié is bármikor képernyőre idézhető.
3. Music: An Appreciation link (an Inkling link textbook)
Annotált kották, amelyben a zenét tanulók magyarázatokat olvashatnak. A zenét hallgatva látható, hogy a kotta melyik részére vonatkozik a kommentár.
4. iBirdPro HD link
A hagyományos madárkönyv elektronikus formájában magunk választhatjuk ki keresési kulcsszavainkat egy sor jellemzőből (méret, lakóhely, szín, stb.) a közel ezer madarat tartalmazó katalógushoz. Ígérnek hozzá madárhangokat is nemsokára.
5. The Civil War Today link
Az amerikai polgárháború története, mintha ott lenne az ember a levéltárban, naplóbejegyzések, újságkivágások, fényképek között XIX. századi újságként megjelenő formában.
6. NYPL Biblion link
A New York-i Közkönyvtár gyűjteménye az 1939-es világkiállításról.
7. Glo Bible link
Bibliaolvasó alkalmazás nagyítás-kicsinyítés funkcióval, oda-vissza mozgási lehetőség az oldal olvasása és a megfelelő bibliai fejezet vagy könyv között.
8. Logos link
Egy másik bibliaolvasó alkalmazás, a szövegeken belüli hiperlinkekkel, külön ablakban megnyíló magyarázatokkal az archaikus szavakról, kereszthivatkozások, és dupla paneles olvasási lehetőség, amivel egyszerre több szöveg is olvasható, pl. bibliai és magyarázó.
9. Virtual History ROMA link
A Róma történelméről szóló tanulmányokat, fényképeket és illusztrációkat tartalmazó könyvet a város multimédiás története egészíti ki.
10. Welcome to Pine Point link
Ez a kiadvány bizonyítja, hogy nemcsak iPadre készülnek fantasztikusan érdekes ekönyvek. A web-alapú kiadvány video, audio és szöveg segítségével mondja el, mi történt egy kanadai kisvárossal. A hatásos történet mellett a média lehetőségeinek figyelemreméltó integrálása a mű. (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról