Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tizennégy éves kor környékén egy időre elveszítjük az olvasóinkat

Nem könnyű kortárs magyar kamaszregényt találni. A hangjátékként is ismert, kultkönyvvé alakult Időfutár-sorozat szerzői is dramaturgok és rendezők voltak. "Mintha a színházi emberek gyorsabban reagálnának a világ történéseire" - mondja Péczely Dóra, a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője, aki legutóbb Laboda Kornél rendezőt és Kemény Zsófit, a slam poetry neves képviselőjét kérte fel kamaszregény-írásra a korábbi "pagonyos" írók mellett. A Tilos az Á Könyvek a Pagony Kiadóból nőtte ki magát, miután óriási sikerével a magyar Harry Potternek is titulált Időfutár feszegetni kezdte a gyerekkönyvkiadó kereteit. A napokban a hatodik kötete jelenik meg a cselekményében a múltból a jelenbe, majd a jövőbe ugráló, a "kalandos-humoros műveltetési regény" műfaját megteremtő sorozatnak.
"Tizennégy éves kor környékén egy időre elveszítjük az olvasóinkat, mert ekkor önmagukat keresik, és más iránt érdeklődnek. Majd egy részük visszatér a könyvekhez" - mondja Péczely Dóra, hozzátéve: a Vészkijárat sorozatban ezért problémacentrikus könyveket kínálnak, amelyek segítenek a kamaszoknak eligazodni az élet útvesztőiben. Dávid Ádám Millennium expressz című könyve például árvaházban, Bódis Kriszta Carlo Párizsban című regénye magyarországi cigánytelepen játszódik, Laboda Kornél MátéPONTindul című kötete pedig egy reménytelenül szerelmes 17 évesről mesél. A Kolibri Váltságdíj nélkül című ifjúsági krimije szintén nagy adósságot rótt le: hozzá hasonló, elrabolt tinikről szóló, a mai Magyarországon játszódó, friss humorú kamaszkrimi aligha van a boltokban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról