Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

TMT-számvetés

Érdemes végigtekinteni az 50 éves Tudományos és Műszaki Tájékoztatás folyóirat jelenlegi gyakorlatán. Megvizsgálni szerkesztési elveit, olvasói és szerzői gárdáját (mennyiségi és minőségi szempontból is). Ugyanis sok funkciója lehet egy szaklapnak: orientál, történelmet ír és tesz kutathatóvá, igyekszik a jövőt puhatolni, elgondolásokat karol fel vagy tart takaréklángon, sőt, kutatási irányokat mutat -- hívta fel a figyelmet a TMT jubileumi ünnepségén Papp István. Horváth Péter kifejtette, hogy az információtudomány két nagy klasztere az információanalízis ill. az információ-visszakeresés. Áttörés a szövegfeldolgozás terén várható. Az előadó -- Roska Tamás nyomán -- az információtudomány megnevezésére az infológia kifejezés bevezetését javasolta.
A "3 év 3 legjobb cikke" versenyben a győztes Horváth Péter, Ungváry Rudolf és Tószegi Zsuzsanna lett. (MG)

Hírforrás:
2003. november 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tmt-szamvetes
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról