Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


TNS Government Onine Study: Magyarország a sereghajtó

Tizenöt százalékkal emelkedett világszerte az elektronikus kormányzati szolgáltatásokat használó állampolgárok aránya - derül ki a Taylor Nelson Sofres legfrissebb felmérésének (második Government Online Study) eredményeiből. Magyarország sok mutató tekintetében a lista utolsó helyét foglalja el. (...) Az online kormányzatokat leggyakrabban információszerzés (24 százalék) és információk, kérdőívek letöltése (11 százalék) miatt keresik fel az állampolgárok. (...) - Az online kormányzat használatában élen járó országok: Svédország (a teljes lakosság 57 százaléka), Norvégia (56 százalék), Szingapúr és Dánia (53-53 százalék). Ezekben az országokban a legnagyobb az internet-felhasználók aránya is (a teljes lakosság kb. 80 százaléka). - Az internetpenetráció (13 százalék), és az e-kormányzat penetráció (3 százalék) tekintetében is Magyarország a legutolsó a 31 ország listáján. - Az internetezők közül (tehát nem a teljes lakosság körében) az e-kormányzat használata tekintetében Magyarország a sereghajtó (16 százalékkal), a skála másik végén Norvégia található (81 százalékkal). - Az elektronikus kormányzat használata inkább jellemző a férfiakra, mint a nőkre. - A 35 év alattiak tartoznak a domináns korcsoporthoz, az e-kormányzat használata tekintetében a legnagyobb növekedés azonban a 35-44 és az 55-64 éves korcsoporthoz tartozóknál tapasztalható; a 65 év felettiek aránya - ebből a szempontból - csökkent: az előző évi 7 százalékról 5 százalékra esett vissza.

Hírforrás: link Infinit Hírlevél No.178, 2002. nov. 16.
2002. november 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tns_government_onine_study_magyarorszag_a_sereghajto
Régebbi hírforrás(ok): link Infinit Hírlevél No.178, 2002. nov. 16.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról