Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Több időt töltenek a használók a magyar közkönyvtárban, mint a britben

A Pest Megyei Könyvtár brit példa alapján ez év tavaszán az olvasók könyvtári tartózkodási idejének mérésébe kezdett. Az adatokból láthatóvá vált, hogy míg Nagy-Britanniában a látogatók átlagosan 9 percet töltenek egy közművelődési könyvárban, addig hazánkban egy hasonló könyvtárban 41 percet. A látogatóknak csak egyharmada férfi, s ők azok, akik sokkal több időt töltenek ott egy-egy alkalommal. A vizsgálatból származó adatok segítségével a PMK az aktuálissá váló munkaszervezési döntéseket is megalapozottabban tudta meghozni. Pl.:
- az elbocsátások és a munkaerő-felvételi stop miatt át kellett szervezni a munkát. Az eredményekből láthatóvá vált pl., hogy mely időszakok azok, amikor hirtelen egyszerre sokan érkeznek. tehát mikor szükséges pl. mindenképp több embernek ülnie a kölcsönzésben.
- a gyerekkönyvtár egy órával később nyit. Kiderült, hogy olyankor -- 9 és 10 között -- anyukák jöttek, és nem gyerekek. Ők pedig egy órával később is tudnak jönni.
A vándorgyűlés Olvasószolgálati szekciójában Péterfi Rita által bemutatott adatok érdekesen csengtek össze a Bibliográfiai szekcióban Bárdosi Mónika által bemutatott KSH-s időmérleg vizsgálatok számsoraival. (KIT-összeállítás)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról