Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Több könyv jelent meg, de a digitális tartalmakkal még mindig küzdünk

Több könyvet adtak ki, mint az előző évben, és az évek óta tartó példányszámcsökkenés is megállt, sőt enyhe növekedést mértek 2014-ben - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal elemzéséből. A magyarok 60 százaléka olvasott legalább egy könyvet egy éven belül; átlagosan hatezer forintot költöttünk könyvekre. A magyar szerzők művei teszik ki a könyvpiac kétharmadát, a külföldiek közül az amerikai szerzők alkotásai a piacvezetők.
Magyarországon 2014-ben összesen 12 747 nyomtatott mű jelent meg, 29 millió példányban. A papíralapú kiadványok 91 százaléka könyv, 3 százaléka füzet (e két kategória kiadványaiból több mint 28 millió darab jelent meg, 696 ezerrel több, mint 2013-ban), további 6 százaléka pedig zenemű, kotta, térkép és egyéb sokszorosítás volt. Ez összesen 167-tel több, mint az előző évben.

Változnak az olvasási szokások: a Központi Statisztikai Hivatal szerint a technikai eszközök rohamos fejlődése következtében olvasási szokásaink megváltoztak. Egyre nő a különbség az Y generáció már online kommunikációs közegbe született tagjai és az idősebb korosztály olvasási szokásai között is. A digitális könyvek megjelenése jelentős változásokat hozott, az infokommunikációs eszközök tömeges elterjedésének és napi szintű használatának következtében a digitális írástudás közel olyan jelentőssé vált, mint az elsődleges írástudás. Ennek ellenére azonban a digitális formátumú tartalmak nyilvántartása, statisztikai számbavétele még nincs megoldva, ezért összehasonlításuk az előző évek adataival nem lehetséges.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról