Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Több könyvtárost New York iskoláiba!

New York állam oktatási biztosa, John B. King nyilatkozata szerint gátat kell szabni a szabálysértéseknek, amelyek a város középiskoláiban dolgozó könyvtárosok létszám-minimumát korlátozzák -- adja hírül a Wall Street Journal.
A New York-i tanárok szakszervezete többször felkereste már az oktatási biztost, hogy tegyen erőfeszítéseket annak érdekében, hogy New York tegyen eleget a munkaerőminimumot szabályozó előírásoknak. A szakszervezet álláspontja szerint a könyvtárosok létszámának az adott iskola diáklétszámához kell igazodnia, ezzel szemben az iskolai tisztségviselők úgy gondolják, a technológiai fejlődés miatt csökkenthető a könyvtárosok létszáma, és így egy könyvtáros akár több iskolában is láthat el feladatokat.
John B. King nyilatkozata szerint a szakszervezet nem érvelhetett a diákok nevében, akiket ilyen módon megfosztottak attól a segítségtől, amit a könyvtárosoktól kaphattak volna. New York városának azonban minden iskolában eleget kell tennie az előírt munkaerő-minimumnak a könyvtárakban. A város oktatási főosztályának szóvivője szerint a jövőben cselekvési tervet dolgoznak ki a kérdéssel kapcsolatban, s kifejezte: az iskolai könyvtárak 'óriási értéket' jelentenek. (More Librarians Required in NYC Middle and High Schools, ref.: Kámán Veronika, Könyvtárostanárok Egyesülete)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról