Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Több szolgáltatását megszünteti a Google

Folytatódik a tisztogatás a Google-nél, a cég több olyan szolgáltatását is bezárja, amely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A változás érinti az AdSense hirdetési megoldásait, a Google Dokumentumokat és a trendfigyelőt is.
A nagytakarítás mögött az áll, hogy a Google nagyobb erőfeszítést szeretne végezni a jövőben, de kevesebb termék mögött -- írja a HWSW. A lap felsorolása szerint megszűnik az RSS feedekbe ágyazható reklámok (AdSense for Feeds) lehetősége, a Trends for Websites forgalombecslő eszköz, valamint a Google Docs-ban már napok óta nem érhető el a hagyományos Office dokumentumok exportálása, csak az XML-alapú Office-formátumok maradtak.
A felhasználók szélesebb rétegét érinti, hogy egységes tárhelyet kap a Goole Drive és a Picasa. Ennek megfelelően a felhasználók egységesen 5 gigabájt ingyenes tárhelyet kapnak mindkét szolgáltatásban, a fizetős tárhelybővítés pedig mindkét termékből kihasználható. További változás, hogy az extraként vásárolt tárhely már az abszolút mennyiséget jelenti -- például a 100 gigabájtos bővítés ezután nem 100+5 gigabájtot, hanem pontosan 100 gigabájtot jelent majd. A változást a következő néhány hónapban vezeti be a Google.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról