Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Több tízezer embert ért el a könyvtár olimpiai blogja - Azt csinálhattam, amit szeretek(!)

Több, mint 50 ezer embert ért el az Olimpia a könyvtárban link blog, melyet a Halis-könyvtár munkatársa, Kálovics Tibor készített. Az ötlet onnan származik, hogy a könyvtárban diákmunkára jelentkező hallgató az ismerkedő beszélgetés során a blogolást és a sport iránti érdeklődését nevezte meg érdeklődési köreként. Amiből sejthető volt, hogy e tevékenységét lelkesen, és nagyobb várható eredménnyel fogja végezni - mondta Czupi Gyula igazgató.
Az előkészítés során azonosították a feladatot, kinevezett munkatársaik között megtalálták a segítőt és szöveggondozót.
A meglepően magas forgalom okáról a blog készítője így fogalmaz egy újabb - most már önkéntesként végzett könyvtárhoz kötődő - blogján link . Az első napok során alig néhányan látogatták a blogot, mikor is az az ötletem támadt, hogy az aktuális napi sporteseményekhez rendelnék könyvajánlókat. A "paradigmaváltás" bejött, és hamar százak, és ezrek kezdték el látogatni a könyvtári blogot.
A kimagasló látogatottságot elérő oldalak között a leglátogatottabb: link
Az első 5 legkedveltebb bejegyzés látogatottsága 20000 és 2300 között alakult.
- Kálovics Tibor blogjából: Azt csinálhattam, amit szeretek. Az elmúlt hetekben azon mázlisták sorába tartozhattam, akik a hobbijukért kapják a fizetésüket. Gyerekkorom nagy álma volt, hogy egyszer egy könyvtárban dolgozhatok valamennyi időt. Kamaszkorom egyik nagy vágya pedig az volt, hogy pénzt kapjak az írásaimért. Az elmúlt hetekben a könyvtári munkám során mindkettő megvalósult.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról