Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Többen olvastak rendszeresen a pandémia alatt Romániában

Címkék: felmérés | olvasás | Románia |

Nőtt a rendszeresen olvasók, zenehallgatók és internetezők aránya Romániában a járvány időszakában, derül ki a Kulturális Kutatási és Képzési Intézet (INCFC) 2020-as felmérésének részleges eredményéből. A Kulturális Kutatási és Képzési Intézet országos felmérése a 18 év feletti, városi és vidéki lakosság körében, 1000 fős mintán készült két részletben, 2020 nyarán és őszén. Most az első rész eredményeit tették közzé: link
Ezek összevethetőek a 2019-es évre vonatkozó kulturális barométer adataival: link
A felmérés résztvevőitől egyrészt az elmúlt fél év kultúrafogyasztási szokásaira kérdeztek rá, másrészt arra, hogy a következő hat hónapban mit fogyasztanának, figyelembe véve a járványhelyzetet is. Mint kiderült, a nyáron megkérdezettek 88 százaléka hallgatott zenét az azt megelőző hat hónapban, ebből 54 százalék naponta. 2019-ben 74 százalék volt a zenét hallgatók aránya. Míg 2019-ben 22 százalék vett kézbe naponta vagy hetente könyvet, a 2020-as felmérés szerint a megkérdezettek 36 százaléka. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról